Vill du bli en Gosse?

ALLT OM ATT VARA GOSSE, VÅRA INTAGNINGSPROCESS OCH NÄR VI HAR AUDITIONS

Bli en del av Gosskören

Organisationen Gosskören

Gosskören startade 1996 ur Handelsspexet Al Capone och gick snabbt från en universitetskör till internationell showkör. Vi brukar under ett år ha runt 16 aktiva medlemmar och tar oss tillsammans an 50 uppträdanden per år (där man per person deltar vid ca 20-40 uppträdanden i olika konstellationer).

Vilka vi söker

Herrar i ålderspannet 20-35 med några års körerfarenhet och/eller duktiga sångare. Du ska ha en förkärlek till att stå i rampljuset och räds inte av att både sjunga och tala för hundratals människor. Vi ser gärna att du även är en självdriven person som tar sig an självstudier på våra aktuella arrangemang.

Väl med i Gosskören så kommer din fritid att fyllas med glädje, äventyr, adrenalin och en ny varm gemenskap.

Antagningsprocess

Vid ett tillfälle varje år så öppnar vi upp auditions för att ta in nya herrar för att bli en del av Gosskören. Vid audition så brukar vi stämma av förmåga att öva in en stämma på egen kammare, att sjunga låt avista, att sjunga leadsång och att hålla ett underhållande snack inför låt.

Efter genomförd audition så får du svar inom 1-2 veckor om vi vill ge dig ett provgosseskap på 1 år. Det ger både dig och oss en möjlighet att känna av om vi hittat en bra matchning i gemenskapen och i engagemangsnivån.

När blir du Gosse?

När du väl blivit antagen som provgosse så förväntas du vara aktiv i ditt lärande och vara med på gig från start. Learn by doing helt enkelt.

Varför vi har en provgosseperiod är för att när du väl är Gosse så är du det för alltid och därför en del av den skara herrar som älskar att stå på scen och glädjemaximera.

För dig som är intresserad av att göra audition

Kul att höra! Du kan ringa vår ordförande (William) på +46 727 20 23 71 eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Översikt Gosskören

Rep och uppträdanden

Vi repar i vår replokal i Kulturhuset Oceanen (Stigbergstorget, Göteborg) och vi har majoriteten av våra uppträdanden i Göteborg med omnejd. Utöver det har vi även uppträdanden en bit bort i Stockholm, Malmö och Oslo, samt att vi brukar ha någon/några årliga förfrågningar som tar oss utomlands så långt som Schweiz, New York, Thailand och Myanmar.

  • Repetitionstid: Onsdagar 18:30-21:00
  • Plats: Stigbergstorget, Göteborg
  • Uppträdanden: 50 stycken om året (förväntas delta på minst hälften).

Varför Gosskören?

Det kan gossarna själva beskriva bäst. Förutom en fantastisk gemenskap så har vi varit med om en hel del äventyr tillsammans och fått leverera en subkategori av underhållning som få kan slå. Läs berättelserna från gossarna nedan!

Läs gossarna egna berättelser

Lyssna på gossarnas historier eller utvalda minnen som gör att de älskar att vara med i denna glädjemaximeringsorganisation. Du kommer kunna få höra samtliga av gossarnas berättelser inom kort.

Att vara med i Gosskören är att garantera upplevelser och minnen för livet. Några höjdpunkter/milstolpar har varit att crowdsurfa på publik (se bild), sjunga lead i livesänd TV och sjunga en duet på thailändska (!) med en thailändsk megaartist. Det garanteras också en outtömlig källa av humor och kärlek när vi inte är på scen, kanske den bästa aspekten med att vara en del av Gosskören. // WIlliam (Orförande)
{Några ord från KG} // KG
{Några ord från Zizala} // Zizala
{Några ord från Gustav} // Gustav
{Några ord från Stillbäck} // Stillbäck
{Några ord från Arvid} // Arvid
{Några ord från Isak} // Isak
{Några ord från Tobias} // Tobias
{Några ord från Fredrik} // Fredrik
{Några ord från Erik} // Erik
{Några ord från Kristian} // Kristian
{Några ord från Mats} // Mats
Att vara med i Gosskören är att garantera upplevelser och minnen för livet. Några höjdpunkter/milstolpar har varit att crowdsurfa på publik (se bild), sjunga lead i livesänd TV och sjunga en duet på thailändska (!) med en thailändsk megaartist. Det garanteras också en outtömlig källa av humor och kärlek när vi inte är på scen, kanske den bästa aspekten med att vara en del av Gosskören. // WIlliam (Orförande)
{Några ord från Johan} // Johan
{Några ord från Johannes} // Johannes
{Några ord från COA} // COA
{Några ord från Hjalmar} // Hjalmar
{Några ord från Funkis} // Funkis